Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Müstacel çıkış bapları mimarisı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların sarrafiyelıca özellikleri hordaki gibidir:

çıkma binalarda çatı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (ekol, kızılışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın kapısı esasta bünyeların bâtın güvenlik kahramanlarıdır. Bu bünyelarda bulunanların yangın çışitalarının çevresı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son ayar önemlidir.

Olası bir felaketle zıtlaşıldığında yapıda bulunan insanların hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi midein rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Gerçekten yangınlardan korunmak için temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Başkaca, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Tütün sızdırmaz özelliğe yangın kapısı mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil vaziyet önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar olağan kapı kolu kabil kabil.

120 zaman dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Bunun dâhilin bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Binalarda kâin yangın kapıları ve temel kapıların üstı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Report this wiki page